Hjælp til amning
Amning har sine klare fordele og derfor anbefales alle at forsøge sig med amning, dog er det ikke alle som det falder lige naturligt, og nogen må kæmpe mere for det end andre.
Fordelene ved at give børn modermælk er bl.a. at det nedsætter risikoen for infektion samt allergi for komælk. Der er i modermælken præcis de næringsstoffer som et spædbarn har brug for, og mælken ændre sig samtidig med barnet vokser.
Problemer med amning skyldes som oftest mangelfuld information, derfor ønsker vi her på siden at vidergive brugbare informationer om amning.
Stort set alle kvinder er fysisk i stand til at amme, efter en fødsel hvor mælkeproduktionen automatisk sætter igang.
De første dage efter fødslen er det kun en smule mælk som kommer ud, den mælk som kommer er råmælk og er meget koncentreret, og der er præcis hvad en helt spæd har brug for. Efterhånden falder mælken til, og mælkeproduktionen træder for alvor i kraft.
Det er vigtigt at dine nærmeste støtter og hjælper dig med amning, man skal ikke forvente at det kører fra første dag, og brug alt den hjælp de tilbyder på syghuset, lad dem se når du har lagt barnet til, og den har den rigtige sutteteknik og får rigtig ved, så undgår du mest mulig smerte.
Du bør indtil amningen kører som den skal sætte alt andet til side når dit barn skal ammes. Tag barnet helt ind til dig, og placer bryst vorten under barnets næse, på denne måde stimuleres barnets sanser, samtidig med at barnet skal læne hovedet tilbage for at få fat, dette giver lige luftveje. Hvis barnet vender hovedet væk, vil det dreje hovedet hvis du blot aer på den kind som vender mod brystet.
Har barnet rigtig fat er underlæben krænget ud, og næsen er fri, din amning er nu godt i gang.